Powstala nowa strona o titanicu, serdecznie zapraszam i czekam na opinie .
Strona jest glownie o samym statku, ale nie zabraklo informacji o filmie .
Adres strony : http://titanic.cavern.com.pl .
<- NotariuS -
ICQ UIN : 3409785
Ale sie szal zrobil na Titanica, wszedzie jego strony.
<- NotariuS -
ICQ UIN : 3409785
Tym razem drogi NotariuS-u totalnie "przegiąłeś pałę". Takich rzeczy
się nie robi. Jeżeli nie miałeś nic do powiedzenia od siebie na temat
Titanica to trzeba było sobie dać spokój z robieniem tej strony.
Jeszcze śmiesz wypisywać:
'Twórcą i właścicielem strony jest Jakub "NotariuS" Czajkowski'.
reszta jest dokładnie "przerżnięta" ze strony znajdującej się pod
w/w URL. Schematy też sobie "pożyczyłeś".
P.S.: Cham czy lamer ???
---------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------
"Pierwszy Internetowy Konkurs Mody"
| http://www.kki.net.pl/moda/ <<
---------------------------------------------------------------------------
Czy ci to przeszkadza czy tylko stwierdzasz fakt??? MAT
--
<<<<<<<<<<<
Romuald 'Dealer' Szwarc
-Computers are the fast fools,-
-and nothing else.-
| Powstala nowa strona o titanicu, serdecznie zapraszam i czekam
na opinie .
| Strona jest glownie o samym statku, ale nie zabraklo informacji
o filmie .
| Adres strony : http://titanic.cavern.com.pl .
| <- NotariuS -
| ICQ UIN : 3409785
"Wszystkie informacje zawarte na tej stronie zostały
zaczerpniete z takich źródeł jak:
Niezwykłe Katastrofy XX wieku - Aleksandra Grobickiego
Transatlantyki - Witolda . J . Urbanowicza
Tragiczne wody - autor nieznany
Księga Rzeczy Dziwnych."
I to co jest na tamtej stronie tez mozna uznac za plagiat ksiazki
bo wiekszosc jest tez przepisana ...
Wiec zanim cos napiszesz zastanow sie jeszcze czy warto ...
Bo piszesz jak ten MlaSkAtOr ...
<- NotariuS -
ICQ UIN : 3409785
Ta strona to istny PLAGIAT !!!
Jeżeli chcecie się przekonać na własne oczy - proszę bardzo URL:
http://friko.onet.pl/sz/swars .
Jeszcze śmiesz wypisywać:
'Twórcą i właścicielem strony jest Jakub "NotariuS" Czajkowski'.
reszta jest dokładnie "przerżnięta" ze strony znajdującej się pod
w/w URL. Schematy też sobie "pożyczyłeś".
P.S.: Cham czy lamer ???
- VoYteck
WWW -http://nba.cavern.com.pl/
ICQ UIN # : 4437415
| Ta strona to istny PLAGIAT !!!
Gowno prawda!
Wiesz czlowieku co to jest istny plagiat ?
jak sciagniesz strone teleportem i napiszesz ze ty ja
zrobiles ...
Załoga - zerżnięte wszystko, przy czym dodano niekompletną
i miejscami błędną listę pasażerów
Katastrofa - to rzeczywiście "katastrofa" nie dość, że znów
dokładnie to samo to jeszcze tekst skopiowany tylko w części,
wiec na opis samej katastrofy już się nie można załapać.
Zdjęcia statku - tutaj znaczy postęp, nie dość, że zrezygnowano
z orginalnych opisów, to jeszcze wybrano tylko niektóre zdjęcia,
zmniejszono je aby przpadkiem nie udało się za wiele zobaczyć,
po czym do każdego dodano sporych rozmiarów ramkę, aby się
równie dłogo ściągały
Zdjęcia wraku - trochę lepiej, gdyż o dziwo można znaleść
kilka zdjęć których nie ma na pierwotnej stronie.
Zawsze milo wybrac sie na taka strone
I dobrze ze komus sie chce je pisac
A ty zamiast krytykowac i wypisywac oszczerstwa to zrob swoja na ten
temat. Potem poddaj ja pod krytyke i zobaczymy czyja bedzie ciekawiej
zrobiona.
Notariusa strona calkiem mi sie podobala i doceniam to ze facetowi sie
chcialo zrobic wlasna przy tak duzej ilosci dotychczas zrobionych
WAY TO GO NOTARIUS!
Ta strona to istny PLAGIAT !!!
Jeżeli chcecie się przekonać na własne oczy - proszę bardzo URL:
http://friko.onet.pl/sz/swars .
Tym razem drogi NotariuS-u totalnie "przegiąłeś pałę". Takich rzeczy
się nie robi. Jeżeli nie miałeś nic do powiedzenia od siebie na temat
Titanica to trzeba było sobie dać spokój z robieniem tej strony.
Jeszcze śmiesz wypisywać:
'Twórcą i właścicielem strony jest Jakub "NotariuS" Czajkowski'.
reszta jest dokładnie "przerżnięta" ze strony znajdującej się pod
w/w URL. Schematy też sobie "pożyczyłeś".
P.S.: Cham czy lamer ???
---------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------
"Pierwszy Internetowy Konkurs Mody"
| http://www.kki.net.pl/moda/ <<
---------------------------------------------------------------------------
"Wszystkie informacje zawarte na tej stronie zostały
zaczerpniete z takich źródeł jak:
Niezwykłe Katastrofy XX wieku - Aleksandra Grobickiego
Transatlantyki - Witolda . J . Urbanowicza
Tragiczne wody - autor nieznany
Księga Rzeczy Dziwnych."
I to co jest na tamtej stronie tez mozna uznac za plagiat ksiazki
bo wiekszosc jest tez przepisana ...
Myślę, że dalsza dyskusja nie ma sensu. Tak naprawdę to nie jest
moja sprawa. Nie ja jestem autorem oryginalnej strony i dlatego
dalej z Tobą załatwia.
---------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------
"Pierwszy Internetowy Konkurs Mody"
| http://www.kki.net.pl/moda/ <<
---------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------
"Pierwszy Internetowy Konkurs Mody"
| http://www.kki.net.pl/moda/ <<
---------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------
"Pierwszy Internetowy Konkurs Mody"
| http://www.kki.net.pl/moda/ <<
---------------------------------------------------------------------------
Nie wydaje mi sie aby tak strasznym przewinieniem bylo zalozenie tego
typu strony nawet jesli przypomina ona (ludzaco - to fakt) strone na
friko.onet. Tak naprawde to mysle iz w 100% autorskie strony nie
istnieja juz prawie wcale, badz jest ich na prawde znikomy odsetek
poniewaz wszyscy w pewnym stopniu kozystamy z dorobku poprzednikow
(w wielu dziedzinach nie tylko WWW).
Caly dowcip polega na tym aby do swego projektu dolozyc cos od siebie
(im wiecej tym lepiej) i miec nadzieje ze krytyka nie przejedzie sie
po tobie za bardzo
Pozdrawiam MAT
Co byś zrobił gdyby ktoś na swoją stronę wsadził dokładnie _identyczny_
tekst, jak ten który znajduje się na Twojej ???
---------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------
"Pierwszy Internetowy Konkurs Mody"
| http://www.kki.net.pl/moda/ <<
---------------------------------------------------------------------------
Temat chyba uznamjemy za zakonczony, poniewaz bede z tymi osobami (od
ktorych sciagnalem teksty) wspolpracowac.
Tzn. bedziemy tworzyc wspolnie jedna strone na http://titanic.cavern.com.pl
. Kiedy juz bedzie gotowa dam znac.
<- NotariuS -
http://titanic.cavern.com.pl
ICQ UIN : 3409785
---------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------
"Pierwszy Internetowy Konkurs Mody"
| http://www.kki.net.pl/moda/ <<
---------------------------------------------------------------------------
Ponieważ nie udało mi się obejrzeć inkryminowanej strony
http://titanic.cavern.com.pl/
("strona jest w rekonstrukcji"), pozwolę sobie na kilka uwag na
marginesie...
Podobna sytuacja zdarzyła się i mnie, kiedy to surfując po Sieci natknąłem
się na stronę:
http://www.pomoc.art.pl/typo/
zawierającą bardzo znajomo wyglądające teksty i ilustracje.
Po chwili zorientowałem się, że teksty te i ilustracje są żywą kopią
http://ogonek.home.ml.org/abctypo/
którego jestem autorem.
Poinformowałem o tym (dość kulturalnie, bez niepotrzebnego robienia chaosu)
autorów serwisu pomoc.art.pl, którzy następnego dnia przeprosili mnie (jeden
z ich pracowników chciał "uprościć" sobie pracę) i zaproponowali
umieszczenie na ich stronach notki o moim autorstwie spornych materiałów, co
przyjąłem.
To świadczy oczywiście bardzo pozytywnie o poziomie utorów serwisu
pomoc.art.pl
Szkoda, że Jakub "NotariuS" Czajkowski zachował się dużo bardziej bezczelnie
(moją ocenę opieram na jego postingach, gdyż jak mówiłem, strony nie
widziałem), mimo iż jego ksywka mogłaby sugerować, iż kieruje się zasadami
poszanowania prawa (w końcu notariusz to osoba zaufania publicznego)...
Jeżeli ktoś uważa, że wolno mu brać sobie, co mu się podoba, przepisywać
cudze teksty i kopiować cudze ilustracje, tylko dlatego, że ma krótszy i
bardziej efektowny adres internetowy do dyspozycji, a na dodatek jeżeli
przypisuje sobie autorstwo tego wszystkiego, to świadczy to tylko marnie o
nim samym.
W moim przekonaniu plagiat = kradzież, zaś ten, kto się jej dopuszcza, to
oczywiście złodziej.
Pozdrawiam,
Adam Twardoch
http://www.font.org/
moim zdaniem tytanik to taki chlam ze nie warto na ten temat pisac
Koniu
Ales sie na dumal zeby taka madrosc skrobnac - uwielbiasz byc na
przekur - oportunizm jest twoim stylem bycia - to jeszcze baknij ze
Married with children powinno dostac oskara za scenariusz - (jesli by
go dawali serialom) a masz pewne ze w koncu bedziesz "nie zrozumiany"
- bo skrajnosci sie odrzuca.
| moim zdaniem tytanik to taki chlam ze nie warto na ten temat pisac
ElemenT
WWW :http://friko3.onet.pl/wa/maxklub
ICQ : 5265863